Nya proggbandet Murbräckan spelar in andra skivan Gäst i mitt eget hus

Nya proggbandet Murbräckan spelar in andra skivan Gäst i mitt eget hus

Den 1 januari, på nyårsdagen, släppte det göteborgsbaserade proggbandet Murbräckan en självbetitlad debutplatta. Sedan i juni månad har de spelat in uppföljaren “Gäst i mitt eget hus” på den legendariska studion Nacksving. Även den här gången är Franska Trions pianist Matti Ollikainen med som gäst. Murbräckan planerar att släppa två singlar till hösten följt av en fullängdare.

Redan innan debuten hamnade i reabacken hade Murbräckan sin nästa skiva ”Gäst i mitt eget hus” klar för sig. Inspelningen sker nu under sommaren i legendariska Nacksving studios. Lyssnarna kan därför förvänta sig att höra nästa fullängdare, som även den präglas av (ösigare) psykosrock och lokalt förankrade observationer till texter, inom kort.

Från vänster: Alexander Odstam, Matti Ollikainen, Eric Diedrichs, Axel Diedrichs. Foto: Murbräckan.

Matti Ollikainen gästar Murbräckans andra skiva “Gäst i mitt eget hus”

På den hemsida Murbräckan bandet har kan vi läsa att de spelar in sin andra skiva Gäst i mitt eget hus med Matti Ollikainen – som även spelade på förra skivan – ännu en gång som gäst. På sajten delar de även med sig av material live i studion från när de spelar in låtarna Ljusa tider och Silverkällan.

Hans fantastiska pianoslinger dök upp redan på första skivan, nu är hann tillbaka igen och denna gången på fem av låtarna. Att Matti Ollikainen – Sveriges kanske enda musiker – gästar är givetvis en enorm ära, skriver bandet på deras hemsida.

Få dig ett smakprov från studion här.

På Nacksving studios har inte minst legendariska Nationalteatern spelat in majoriteten av sina plattor, tillsammans med en rad andra lokala akter. “Gäst i mitt eget hus” färdigställs under sommaren för att Murbräckan ska kunna börja släppa nya låtar under hösten.

Lyssna på Murbräckans första skiva på Spotify här:

Leave a Reply

Your email address will not be published.