
Bi-Comp Mini – Recension, info, pris
Analogman är herren på täppan när det kommer till butikspedaler. Hans magnum opus är givetvis den legendariska overdrive-pedalen King of Tone vars väntelista numera sträcker sig närmare fyra år. Men bolagets guru “Analog Mike” har fler ess i rockärmen än sin guld- och purpurfärgade “kungaton”. En sådan är fenomenala Bi-Chorus som du kan läsa mer om genom att klicka på länken! En annan är Mini Bi-Comp.
Ibland, när jag kikar ner på mitt pedalbord, funderar jag på vilka pedaler jag aldrig skulle kunna göra mig av med. Oftast kommer jag fram till den här listan:
- Xotic Wah-Wah
- Analogman Bi-Comp Mini
- Analogman King of Tone
- Analogman Bi-Chorus
- Echoplex Delay
En ny kandidat som kan göra sig värd en evig plats är Gamechangers brutala fuzz Plasma Coil. Men jag har inte testat den tillräckligt länge för att uttala mig definitivt.
Analogman Mini Bi-Comp blev världens flyt

Med ganska dålig koll på kompressorpedaler – spelar varken fläskig 80-talsrock eller country – har jag inte ägt så många i min dar. Visst, det har blivit till att prova några då och då, men jag har aldrig känt mig övertygad. Ändå gnagde tanken på en bra kompressor i bakhuvudet.
Sen så en dag i London på den klassiska musikgatan Denmark Street snubblade jag in i en liten butik som hade en Bi-Comp liggandes vid disken. Då jag redan hade en King of Tone (detta var innan jag skaffade några fler Analogman-pedaler) blev jag givetvis nyfiken. För om det är någon som vet hur man bevarar en ton, då är det Mr. Analog Mike.
Låter fantastiskt
Jag testade pedalen, som såldes för 280 pund, i den stärkare som lät mest likt min egna Vox ac30c2 och visst var det vackert. Väldigt vackert. Särskilt fastnade jag för den vänstra sidan, som är en Ross-kopia. Den högra, baseras istället på Orange Squeezer, och har ett mer cleanet och klassiskt ljud. Rossen är istället lite mer som en effekt, som pushar upp midden och gainen lite.
Även om det kittlade rejält i fingrarna frågade jag de trevliga herrarna i kassan om jag fick ta mig en öl och fundera lite. När de såg vilket pris som stod på pedalen blev de lite svettiga och det krävdes en del övertalning för att få dem att lägga undan pedalen i en timme. Kommer jag tillbaka senare, sa det, skulle prislappen upp med hundra pund. Försäljningsknep tänkte jag.
Tjänade en slant
I baren kollade jag upp priset ordentligt på Analogmans hemsida och där kostar en ny mini bi-comp 285 dollar utan frakt. Så ungefär detsamma, som priset i butiken – men sen så har vi också tullavgiften om man beställer från Analogmans hemsida. Sedan såg jag det avgörande – pedalen i butiken var dessutom maxad med flera funktioner som går att köpa till.
Om jag skulle köpa den ny av Analogman skulle det kosta mig: 412 dollar + eventuella tullavgifter, vilket alltså kan bli 25 procent extra i moms + hanteringsavgift (150kr). Om vi räknar på maxbeloppet i dagens värde landar pedal och frakt på 3831 kr + 766 kr i moms och 150 kr tullavgift. Alltså 4717 kr. Istället betalade jag 3 400 kronor.
När jag återvände in i butiken 20 minuter senare satt en ny prislapp på pedalen. De var inte glada att se mig, men hedrade vår överenskommelse.
Hur låter den nu?
Jag har ALLTID kompressorn på. Alltid. 95 procent av tiden med vänstersidan – ROSSen har en enastående sustain. När jag plockar eller kör slide, kör jag högersidan. Däremot kombinerar jag aldrig pedalarna – det går att göra och låter bra det med. Ska nog utforskas vidare.
Det går att modifiera sin pedal
Som det står ovan går det alltså att modifiera sin pedal. Man kan lägga till externa attack-rattar och en mixratt. Både och kostar 50 dollar, det ena alternativt kostar 25 dollar.
Omdöme:
Som tidigare nämnt, Mini Bi-Chorus är en helig pedal som aldrig kommer att lämna mitt pedalbord. Den är helt fantastisk och uppfyller ett behov jag inte trodde att jag hade. Den låter fantastiskt, är lätt att använda och rejält snygg!
Betyget blir 5 av 5!