Musikpedalen

Musikpedalen

Musikpedalen är en nystartad musiksida som sätter tonen i fokus. Här kommer du att hitta tips på gitarrer, pedaler och nya artister, samt kunna läsa recensioner av så väl musikutrustning som live-konserter.

Gitarrer, gitarrer, gitarrer…

Även de som inte är särskilt bevadrade i gitarrvärlden känner till märken som Fender och Gibson, men det finns så mycket mer än så. Här kan du läsa om alla de stora lirarna: Fender, Gibson, Ibanez, Danelectro, Hagström, Rickenbacker och Yamaha, såväl som de mindre bolagen. Exempelvis: Puresalem och Reverend. Det finns hur mycket som helst att utforska och det är dumt att begränsa sig till jättarna, även om de tillverkar fantastiska gitarrer!

Vår största passion är elgitarrer men det finns även gott om akustiska märken att lägga på minnet. Efter ett besök hos oss, hoppas vi att du känner att även den här delen av musikvärlden är täckt.

Mer pedaler till folket!

I dagens moderna värld finns det HUR MÅNGA PEDALER SOM HELST. Det finns ingen ände på alla duktiga pedaltillverkare där ute och det fortsätter att växa lavinartat. Detta är givetvis hur härligt som helst, men samtidigt, vilka pedaler ska men egentligen vända sig till? Säg att du är ute efter ett härligt skimrande reverb eller en riktig mastodont-fuzz, vilken pedaler är rätt för dig och din budget? Sen har vi den stora frågan om analogt vs digitalt, vilket är egentligen bäst och varför?

Vi på Musikpedalen älskar gitarrpedaler och ska göra vårt yttersta för att guida dig i denna ändlösa djungel där det finns fler krokiga vägar än det gör i pekings hutgonger. Några av alla de pedalmärken vi sätter under luppen är exempelvis: Analogman, Elctro Harmonix, BOSS, Dunlop, Ibanez, Mad Professor, Dr. Scientist och Earthquake Devices, för att nämna några. Det finns hur många roliga pedaler som helst att utforska och vi gör allt i vår makt för att täcka det viktigaste i det enorma utbudet.

Bygga egna pedaler

Att bygga en egen gitarrpedal är en dröm många delar, men att från scratch slå sig ner och klura över vilka komponenter, transistorer, potentiometrar, resistorer och kondensatorer som är bäst för just det där soundet man är ute efter, är långt ifrån enkelt. Tack och lov finns det fabrikörer som arbetar med att göra jobbet åt dig. Hos oss kommer du att få hjälp att hitta byggsatser till gitarrpedalerna du vill bygga själv.

Konserter

En annan viktig del av musiklivet är att besöka och ta del av musik när den framförs live framför en. Av den anledningen täcker vi på Musikpedalen även recensioner av olika artister och band, som vi är intresserade av att sprida här på vår hemsida.

Leave a Reply

Your email address will not be published.